Rujukkan Secara Mulut

Kawan-kawan sekalian,

Sudah makin mendekati, syarikat kita akan buka bila-bila masa sahaja. Kita akan mulai dengan mendaftar sebagai pelanggan utama atau Eksekutif Marketing pada bulan Disember 15,2009. Saya berharap kita akan bermula pada 01.01.2010.

Banyak daripada kita telah dan sedang tengah persediaan. Banyak yang sudah memperkenalkan kepada saudara-mara dan kawan-kawan masing-masing. Malah ada yang sudah menjemput dengan menggunakan DVD tersendiri ,cuma bernilai RM1.00-RM2.00 setiap satu. Salah satu ahli Eksekutif Marketing kita telah mengedar sebanyak 7000+ DVD kepada sesiapa yang ditemuinya.

Inilah orang yang akan mendapatkan kenaikan pangkat dan bonus-bonus sebanyak RM259.000 pada bulan pertama, dashyat bukan? Beliau juga sudah pasti akan mendapat bulanan pendapat sebanyak RM100k ke atas setiap bulan.

Bagaimana cara beliau berjaya memberi DVD yang begitu banyak kepada setiap orang yang dia jumpa? Dia memberitahu kita dengan cara berikut. Hanya secara memberi persoalan kepada sesiapa yang ditemui, iaitu:-

1.Saya berjumpa sebuah syarikat yang mempunyai produk-produk sebanyak 300+ jenis. Sebagai pelanggan utama,anda boleh mencuba setiap produk dalam 60 hari dan jaminan 100%. Apakah maksud jaminan 60 hari dan 100% itu? Ianya bermaksud, anda boleh menggunakan setiap produk sehingga anda membuat keputusan sendiri, sama ada anda puas hati atau tak puas hati tentang mutu,harga,kesesuaian produk untuk anda dan lain-lain.Kalau anda berasa tidak puas,boleh pulangkan produk yang anda gunakan sebelum 60 hari, wang 100% anda akan dikembalikan atau tukarkan saja kepada produk yang lain.

2.Syarikat kita mempunyai rekod ulangan belian sebanyak 90-95%. Ini bermaksud, 90-95% setiap pelanggan akan kembali setiap bulan membeli produk-produk untuk memenuhi 35P(bernilai lebih kurang RM200).

3.Anda hanya perlu merujuk 30 orang(sudah pasti lebih banyak,lebih bagus), ahli-ahli anda akan berkembang sehingga 500, 1000,3000 dan seterusnya melalui masa. i)Kalau generasi anda mempunyai 500 ahli, pendapatan anda adalah RM 10,000 setiap bulan. ii)Kalau generasi anda mempunyai 1000 ahli,pendapatan anda adalah RM30,000-RM40,000 setiap bulan.
Perhatian: 500 ahli,1000 ahli dan seterusnya bukanlah kesemuanya yang anda cari sendiri.

Jadi, anda hanya memberitahu pada kawan-kawan anda 3 points ini, kawan-kawan anda pasti menanyakan bagaimana, kan? Biarlah mereka bertanya berterusan. Tujuan kita ialah supaya mereka menonton DVD kita dan mendapatkan jawapan dengan hanya menonton DVD dirumah secara sendiri atau bersama anda. Saya bercadang anda menonton bersama-samanya.

Kawan-kawan, ini betul-betul merupakan satu bisinis yang amat mengalakkan.Untuk mereka yang ada nombor talipon saya, tunggu pesanan SMS saya nanti.

Sekian, terima kasih untuk masa anda melayar ke laman web saya.

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: