Perbezaan Tradisi Perniagaan Terhadap CDM

Motto: Kami dikira belum berjaya sekiranya anda belum berjaya. kami tidak akan mencapai puncak kepuasan selagi anda belum.

(We won’t succeed until you do.We won’t be fully satisfied until you are)

Perhatian Terpenting: Rujukkan secara mulut bermakna anda tidak boleh memasang sebarang iklan untuk promosi dengan menggunakan nama kompeni lengkap.Anda boleh lihat disini bahawa saya hanya menggunakan link terus kepada laman web asal atau pun laman web saya yang lain. Ini adalah undang-undang kompeni. Jadi,anda tidak boleh guna nama kompeni lengkap disemua tempat seperti forums, suratkhabar,classifieds,websites,blogs dan sebagainya. Harap maklum.Terima kasih.

Kawan-kawan sekalian,

Untuk pemahaman anda yang lebih senang, saya telah menulis kembali dan disertakan gambarajah seperti dibawah.

Tambahan: Saya juga sertakan 5 perbezaan di antara CDM vs MLM di bahagian tengah halaman ini.

Rujukkan Secara Mulut: ( Melalui mulut ke mulut Tanpa guna nama kompeni-Jadi,keluarlah dari rumah dan bertemu kami)

3 Points Untuk Memudahkan Rujukkan Anda Kepada Kawan-Kawan:-

1.Kompeni(Syarikat) kita mempunyai sebanyak 300 lebih jenis produk-produk termasuk barang keperluan harian,produk kesihatan dan kosmestik diperbuat dari 100% bahan semulajadi. Anda sebagai pelanggan utama,boleh mencuba setiap produk dalam 60 hari diikuti jaminan pulangan wang bersama kepuasan 100%. Apakah maksud  percubaan 60 hari dan jaminan kepuasan 100% itu? Ianya bermaksud, anda boleh menggunakan setiap produk sehingga anda membuat keputusan sendiri, sama ada anda puas hati atau tak puas hati tentang mutu,harga,kesesuaian produk untuk anda dan lain-lain.Kalau anda berasa tidak puas hati mahupun semata-mata kerana anda tidak syiok,walaupun anda sudah menggunakan isi kandungan di dalam 40%,60%,80% atau pun 99%,anda boleh pulangkan produk yang anda gunakan sebelum 60 hari atau <60 hari, wang 100% anda akan dikembalikan atau tukarkan saja kepada produk yang lain.

2.Kompeni kita mempunyai rekod *ulangan jualan sebanyak 95%. Ini bermaksud, 95% daripada setiap pelanggan akan kembali setiap bulan membeli produk-produk untuk memenuhi 35P(bernilai lebih kurang RM200).Sebab-sebab kenapa 95% pelanggan balik untuk membeli kerana:-
-Tidak ada proses penjualan.
-Pelanggan setia akan menerima bonus tambahan pada sesuatu bulan.
-Makin lama seseorang pelanggan membeli produk kompeni,makin murah produk yang didapati dan lebih bagus untuk digunakan di samping menjaga kesihatan seisi keluarga dan membantu melindungi alam sekitar.

3.Apa anda buat untuk membolehkan anda berbisinis dengan kami? Anda hanya perlu merujuk 30 orang atau kawan-kawan baik anda.Kawan-kawan baik anda akan mengikut proses yang sama.Dengan ulangan begini,suatu hari(lebih kurang 1 atau 2 tahun bergantung kepada usaha anda),ahli-ahli di bawah anda akan berkembang sehingga 500, 1000,3000,6000 dan seterusnya menerusi waktu.
i) Kalau generasi anda mengandungi 500 ahli,pendapatan anda adalah RM 10,000 setiap bulan.
ii) Kalau generasi anda mengandungi 1000 ahli,pendapatan anda adalah RM30,000-RM40,000 setiap bulan.
Iii) Kalau generasi anda mengandungi 3000 ahli,pendapatan anda adalah RM120,000 setiap bulan.
Iv) Kalau generasi anda  mengandungi 6000 ahli,pendapatan anda adalah RM300,000 setiap bulan.
Iv) Pendapatan anda adalah tidak terhad.Seberapa pendapatan yang anda inginkan.bergantung usaha anda.

Perhatian: 500 ahli,1000 ahli,3000 ahli dan seterusnya bukanlah kesemuanya yang datang daripada rujukkan anda.

Perbezaan Di Antara CDM Dengan MLM

Menurut Wikipedia-Direct Marketing:Definisi ini bermaksud sesuatu produk tidak melalui iklan secara besar-besaran seperti T.V, Radio, Newspaper ,menggunakan bintang-bintang masyhur dan sebagainya.

Kebaikan produk dikenalpasti melalui kegunaan dan positif pendapat-pendapat daripada para pelanggan. Selepas itu, pelanggan memperkenalkan sesuatu produk yang sudah dikenalpasti kebagusannya menerusi mulut pelanggan. Inilah cara Melaleuca berdagang tanpa menggunakan cara iklan yang mahal.Kan lebih baik menjimatkan kos pengiklanan dan dibahagi-bahagikan kepada pelanggan setia? Ya tak? Yaaaaa…..

Matlamat Kita semua: “Merubah kehidupan sesiapa yang ditemui dengan menolong mereka mencapai matlamat!”

Update: Jan 01,2009

Untuk kawan-kawan yang ingin tahu apakah Website sebenarnya. Silakan klik pada video dibawah.

Untuk cara menempatkan down lines anda dengan cara yang betul, tolong masuk nama dan email anda pada Aweber subscription box kat blog link( Melalui Feedburner) sini.Ini adalah kerana wordpress tidak menyokong.

Melagold's blog

↑ Grab this Headline Animator

Perhatian : Kemahiran mengaturkan down lines anda amatlah penting demi kejayaan anda.Oleh kerana sedemikian, tidak kira sama ada anda join dulu ataupun join kemudian tidaklah penting.Pada mereka yang join kemudian menjadi lebih sukses kalo berada di jalan yang betul.Makanya ini telah menafikan kebanyakan sistem di luar sana,yang mana sesiapa join dulu bagi sesuatu bisinis yang baru sentiasa cepat kaya adalah tidak sama sekali dibawah sistem yang terbaru dan hanya satu-satunya saja di dunia hingga hari ini.

Seperti mana yang saya citerkan dulu, 3 points yang terpenting:-
1.Anda mesti faham sistem kompeni kita.
2.Jangan silap langkah,tahu menempatkan down lines yang betul dan tidak berniaga sendiri.Sistem ini memerlukan cara berpasukan.
3. Berusaha dan jangan berputus asa.

Untuk pemahaman yang lebih mudah.Lihatlah graf yang berikut.

Untuk kefahaman yang lebih jelas mengenai usaha dengan pendapatan,  dapatlah dilihat graf di bawah berikut.

Income=Pendapatan

Usaha=Effort

Even Point=Titik Perseimbangan

Temporary=Waktu Sementara(Pendek)

Long Term=Waktu yang lama(Panjang)

Kalau anda mencapai titik perseimbangan, kira-kira ahli-ahli anda adalah seramai 500 orang dan pendapatan anda adalah RM10,000 setiap bulan. Untuk mencapai titik perseimbangan, kenalah usaha, ini bukan skim cepat kaya dan tidak ada makanan yang percuma tanpa usaha. Mula-mula memang agak susah.Tapi,lama-kelamaan,usaha anda akan menurun dan pendapatan akan menaik bertentangan dengan usaha menurun itu. Ini graf betul-betul adalah yang tercanggih di dunia sekarang. Sesiapa saja boleh mencapainya.Ini Zaman moden abad yang ke 21. Sekarang tak ubah hidup kita, sampai bila nak lagi?

Selepas itu, anda bolehlah pilih sama ada teruskan untuk keuntungan yang lebih banyak atau tak payah kerja lagi dan wang anda terima tetap sebanyak RM10,000 sebulan. Orang kata Monday is always blue dan Friday is thank god is Friday. Ini kerana sabtu dan ahad tak usah kerja lagi. Tapi, pada malam ahad, terfikir besok nak kerja lagi,terus kita pun jadi malas, kan? Makanya matlamat kita adalah mencapai selepas titik perseimbangan dan buat apa yang sesuka hati kita. Lebih-lebih lagi kita boleh ruangkan waktu bersama keluarga kesayangan kita. Oleh itu, marilah kawan-kawan, kita jadikan every Sunday is a beautiful Sunday🙂

Penting:
(1) Kalo anda pergi daftar sendiri, anda kenalah ada ID orang yang merujuk sistem ini sebelum membuat pendaftaran.

(2) Perujuk/Usahawan anda seharusnya memberitahu anda bila sesuatu Taklimat diadakan dan tempat Taklimat berkenaan.Tips: Taklimat adalah yang terpenting untuk anda faham kompeni kami dan kenapa kita harus tukarkan jenama barang kegunaan harian di rumah.Macam ini,Taklimat begini sungguh mudah menolong anda memperkenalkan kompeni ini kepada kawan-kawan anda dan kefahaman mereka tentang sistem CDM ini.

(3) Mustahak: Latihan percuma dengan menggunakan “7 langkah kejayaan membina kerjaya kompeni”( 7 Successful Steps of Building company career). Demi kejayaan, anda mesti mengikut 7 langkah ini dan menyampaikan kepada setiap down line dan down line anda hanya perlu mengikuti cara yang sama.

Kumpulan saya memang mempunyai sistem yang cukup sistematik dan memimpin anda ke jalan betul sehingga kita sama-sama berjaya.Ini adalah bisinis yang tidak menyusahkan orang dan anda senang berkongis pada sesiapa yang anda temui.

Semoga kita semua sukses dan selamat sejahtera selama-lamanya.

Kompeni,tempat dan lesen perniagaan:-”  Lesen Perniagaan sudah ada“.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: